Karaman Ticaret İl Müdürlüğünden 3 Kadın Kooperatifine Daha Hibe Desteğİ

10 Kasım 2023

Karaman Ticaret İl Müdürlüğünden 3 Kadın Kooperatifine Daha Hibe Desteği

 
İlimizde bulunan kadın kooperatiflerinin yönetim kurulu üyeleri Ticaret İl Müdürü Adem ÖZCAN’ ın daveti üzerine Karaman Ticaret İl Müdürlüğü toplantı salonunda buluştu.

 
Toplantıda hazır bulunan kadın kooperatiflerinin yönetim kurulu üyelerine hoş geldiniz diyerek toplantıyı açan İl Müdürü Özcan, Ticaret Bakanlığı olarak üretmek isteyen kadınlarımızın her zaman destekçisi olacaklarını belirtti. İlimizde 8 adet kadın kooperatifi bulunduğunu ve 7 kooperatifimizin son 3 yıl içinde Kooperatiflerin Destek Programı (KOOP-DES)   kapsamında ekipman desteğinden faydalandırıldığını ayrıca 1 kooperatifimizin de personel desteğinden faydalandırıldığını söyledi.

 
Ticaret Bakanlığı’nca projelendirilen Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) kapsamında kooperatif ve üst kuruluşlarının üretim ve istihdama katkısı olacak yatırım projelerinin desteklenmesi, faaliyetlerinde etkinlik ve verimliliğin sağlanması, teknoloji ve yeni üretim tekniklerinden yararlanmalarına katkıda bulunulması, rekabet güçlerinin artırılması ve bireysel tasarrufların uygun kooperatif girişimcilik modelleri ile ekonomiye kazandırılması hedeflenmektedir.

 
Toplantının amacı çerçevesinde ilimizde bulunan kadın kooperatiflerin birbirleriyle tanıştı ve fikir alışverişinde bulundular. Gerekli yerlerde işbirliği ve birbirlerine destek kararı alan kooperatifler; toplantı sonrasında da irtibatta bulunmak istediklerini belirterek düzenlenen bu faydalı toplantı için İl Müdürü Özcan’a teşekkür ettiler.  İl Müdürü Özcan ise toplantıda bulunanlara geldikleri için teşekkür etti.

 
Toplantı sonrasında ise Ticaret Bakanlığı, 2023 Kooperatiflerin Destek Programı (KOOP-DES) projesi kapsamında Karaman’da hibe desteği almaya hak kazanan 3 Kadın Kooperatifiyle protokol imza töreni Ticaret İl Müdürü Adem ÖZCAN ve Kooperatiflerin yönetim kurulu üyelerinin gerçekleştirildi.


KOOP-DES kapsamında 610 bin 877 TL hibe desteği almaya hak kazanan kadın kooperatiflerimiz Landa Kadın Girişimi ve işletme Kooperatifi, Anadolu El Sanatları Kadın Girişimi ve işletme Kooperatifi ve Zerafet Hanımeli Kadın Girişimi ve işletme Kooperatifi ile hibe sözleşmesi imzalandı.