15 MART DÜNYA TÜKETİCİLER GÜNÜ KUTLANDI

15 Mart 2022

15 MART DÜNYA TÜKETİCİLER GÜNÜ KUTLANDI

 

Bilindiği üzere 15 MART 1985 yılında Birleşmiş Milletler ’in Tüketici Evrensel Bildirgesi’ni ilan etmesinin ardından 15-21 Mart arası her yıl ‘‘Dünya Tüketiciler Günü’’ olarak kutlanmaktadır.

15 Mart Dünya Tüketiciler Günü münasebetiyle, Tüketici Hakem Heyeti Başkanı olan Ticaret İl Müdürü Adem Özcan, Tüketici Hakem Heyeti Üyeleri Ali Akar, Adem Doğanay, Fatih Elitok ve Büşra Pınar ile Karaman Valisi Sayın Mehmet Alpaslan Işık’ı makamında ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette İlimiz Valisi Sayın Mehmet Alpaslan Işık ’a kabullerinden dolayı teşekkür eden Ticaret İl Müdürü Özcan, ilimizde tüketicinin korunması, bilgilendirilmesi ile yine vatandaşlarımızı ve tüketicilerimiz korumaya yönelik ilimizde gerçekleştirilen denetimler konusunda bilgi verdi.
        
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek kurum çalışanlarının bu anlamlı gününü tebrik eden Vali Sayın Mehmet Alpaslan Işık, tüketicilerimizin karşılaştıkları sorunların giderilmesi ve bu noktada gerekli denetimlerin yapılması konusuna büyük önem verdiklerini belirterek tüketiciyi koruma haftasının tüketicilerimizin bilgilendirilmesi ve korunması noktasında çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini ifade etti.