Ermenek İlçemizde İlk Kadın “Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi” Kuruldu

06 Mart 2024

Ermenek İlçemizde  İlk Kadın  “Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi” Kuruldu

 
Ticaret İl Müdürlüğümüzün kadın kooperatifçiliğinin yaygınlaştırılması çalışmaları sonucunda İlimiz Ermenek İlçesinde “Yedi Çiçek Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi” unvanı altında Ermenek İlçemizin ilk kadın girişimi kooperatifi kurulmuştur.


Kooperatifin kuruluşunu onaylayan İl Müdürü Adem ÖZCAN, kadın emeğinin kooperatif modeli bünyesinde ticaretle buluşmasının önemine vurgu yaparak İlimiz kadınların ürettikleri yöresel ürünlerin bu kooperatif organizasyonuyla ekonomiye kazandırılmasının ilimizde kadın istihdamını arttırarak ilimiz ekonomisine katkı sunacağını ve kadın girişimcileri cesaretlendireceğini belirtti.


Kooperatif kurucu ortakları kadınlar, kooperatifleşme sürecine rehberlik ederek sürekli görüş alış verişinde bulundukları Ticaret İl Müdürü Adem ÖZCAN ‘a ve müdürlük personeline teşekkür ettiler. İl Müdürü Adem ÖZCAN, Kooperatif Yönetim Kurulu ve Kurucu Ortaklarına girişimcilik adına sergiledikleri bu tavırdan dolayı teşekkür ederken kooperatifin ülkemiz ve ilimiz adına hayırlı olması temennisinde bulundu. Söz konusu ziyaret hatıra fotoğrafı çekinilmesinin ardından son buldu.