İLİMİZDE 37. AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

04 Ekim 2024

İLİMİZDE 37. AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ


İlimizde “Ahilik Haftası” kutlamaları ile ilgili etkinlikler 23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında, Ahilik İl Kutlama Komitesi’nin hazırlamış olduğu, Bakanlığımızca uygun görülen program çerçevesinde kutlanmıştır.

Program çerçevesinde;

23 Eylül 2024 Pazartesi günü, İl Kutlama Komitesi Üyeleri ile birlikte Karaman Vali Yardımcısı Sayın Fatih BAYSAL ve Karaman Ticaret İl Müdürü Adem ÖZCAN makamlarında ziyaret edilerek Ahilik Haftası Kutlamaları başlamıştır.

24 Eylül 2024 Salı günü Saat 14.00’de Cumhuriyet Parkındaki Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda; İlin ahisi seçilen Ali Rıza ÖZKAN’a kaftan giydirildi. Daha sonra protokol üyeleri, ahiler ve esnaflarla birlikte mehteran eşliğinde Esnaf Odaları Birliği’ne yürüyüş gerçekleşti. Yürüyüş sonundaki ahi pilavı ikramının ardından etkinlikler KESOB Hizmet Binası’nda devam etti.

Ticaret İl Müdürü Adem ÖZCAN  kutlama programı konuşmasında,  “Ahilik kardeşliğin, dostluğun, cömertliğin, sevginin, saygının, dayanışmanın, bilginin sanatla birleşmesi, Ahiliğin ticarette Ahlakın sembolü olduğunu, ahilik geleneğini yaşatan ve gelecek nesillere aktaran esnaf ve sanatkarların ahilik haftasını ve odanın kendi içinde seçtikleri yılın Ahi, Kalfa ve Çırağını kutladı. Ahiliğin ilkelerine her zaman sahip çıkmalarını ve gelecek nesillere aktarmak konusunu düstur edinmelerini temenni ederek “Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir, akıl ve ahlak ile çalışıp bize geçen bizdendir.” Ahi Evran Velinin sözüyle konuşmasını tamamladı. 

Protokol konuşmalarının ardından ilin ahisine şed kuşatma töreni yapılırken; yılın ahileri, ilin kalfası ve ilin çırağına çeşitli hediyeler takdim edildi. Programa; Vali Yardımcısı Mehmet Yasin ERKAN, Belediye Başkanı Savaş KALAYCI ve KESOB Başkanı Selahaddin PEKOĞLU’nun yanı sıra siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, oda başkanları, esnaf ve sanatkârlar katıldı.

-Yılın Ahîsi  Terzi Mesleğini İcra Eden, Ali Rıza ÖZKAN
-Yılın Kalfası Mobilya Mesleğini İcra Eden, Furkan AKBULUT
-Yılın Çırağı, Mehmet YÜKSEL

25 Eylül 2024 Çarşamba günü ise Aktekke Camii saat 12.15 öğle namazı öncesinde Ahirete irtihal etmiş Birlik Başkanları, Oda Başkanları, Esnaf ve Sanatkârlarımız ile tüm Şehitlerimiz için Mevlit okutuldu.