AYRANCI İLÇEMİZDE OBRUK PEYNİRİ FESTİVALİ DÜZENLENDİ

21 Ekim 2022

AYRANCI İLÇEMİZDE OBRUK PEYNİRİ FESTİVALİ DÜZENLENDİ

 
 
İlimizin obrukta olgunlaşan peynirleri ile ünlü ilçesi Ayrancı’da, obrukta olgunlaşan sezonun ilk obruk peynirinin Sayın Valimiz Tuncay Akkoyun tarafından obruktan çıkarılmasıyla bu yıl ilki düzenlenen Ayrancı Divle Berendi Obruk Peyniri Festivali’nin açılışı yapıldı.
 
Ayrancı Kaymakamı Fatih Eroğlu mihmandarlığında gerçekleşen festivale İlimiz Valisi Tuncay Akkoyun, AK Parti Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker ve Av. Selman Oğuzhan Eser, CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver,  Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Ticaret İl Müdürü Adem Özcan, diğer kurum müdürleri, siyasi parti il ve ilçe başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlarımız katıldı.
 
İlçemizin peynirine değer katarak pazarlanmasına ivme kazandırması amacıyla kurulan Obruk Süt Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifimizin de çadır ve satış yeri ile yer aldığı festivalde, İl Müdürü Adem Özcan da kooperatif ortakları ile bir süre sohbet etti. Sezonun bereketli ve hayırlı olsun temennisinde bulunan İl Müdürü Özcan, gelinen bu nokta kooperatif ortaklarının başarısıdır, üretmekten hiçbir zaman vazgeçmeyen üreticilerimizin hem ilçemize hem de ülkemize katkısını ben bugün bu festival alanında gördüm. Bu noktada bizlerde İl Müdürlüğü olarak kooperatif gibi araçlarla üreticilerimizi desteklemeye onların yanında olmaya devam edeceğiz dedi. Festival, protokol konuşmaların ardından gün boyu devam etti.