BİLİNÇLİ TÜKETİCİ OLUNMASINA YÖNELİK EĞİTİMLERİMİZ “ORTAOKULLARDA"

16 Mayıs 2022

BİLİNÇLİ TÜKETİCİ OLUNMASINA YÖNELİK EĞİTİMLERİMİZ
“ORTAOKULLARDA”

 
Tüketiciyi koruma haftası kapmasında Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bazı okullarda gerçekleştirdiğimiz eğitimlere diğer okullardan gelen talepler doğrultusunda yapılan planlama sonucunda 10 okulda daha devam edildi.
 
İl Müdürlüğünde görevli Tüketici Hakem Heyeti Raportörleri Nazmiye Yılmazok ve Nurcan Ulaş tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde bilinçli tüketici olabilmenin gerektiği davranışların yanında 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’da yer alan temel tüketici hakları konusunda bilgilendirme yapıldı.
 
Eğitimler sırasında bir okulumuzda karşılaştığımız “ Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? ” sözü eğitimlerimizin genel amacına dönüşmüş olup ortaokullarda eğitim gören öğrencilere tüketici 7 sinde ne ise 70 inde de odur diyerek bu yaşlarda bilinç kazanmanın daha sonraki hayatlarında kendilerine kolaylık sağlayacağını belirttik.
 
Bilinçli bir tüketici olarak ihtiyaçları belirlemenin ve bu ihtiyaç listesine göre alışveriş yapmanın doğru olacağının vurgulandığı eğitimlerde, internet üzerinden mesafeli sözleşmeler kapsamında yapılan alışverişlerde güven damgası olan internet sitelerinin tercih edilmesinin önemli olduğu vurgulandı.
 
Eğitim Programı Yapılan Okullarımızın Listesi;
  

  1. YUNUS EMRE ORTAOKULU
  2.  ANAFARTALAR ORTAOKULU
  3.  ZÜBEYDE HANIM ORTAOKULU
  4. İSTİKLAL ORTAOKULU
  5. SABİHA GÖKÇEN ORTAOKULU
  6. ALPARSLAN ORTAOKULU
  7. İMARET ORTAOKULU
  8. BEKİR SITKI ERDOĞAN ORTAOKULU
  9. İBRAHİMBEY ORTAOKULU
  10. 10-MAKBULE ORMAN ORTAOKULU