HAKSIZ FİYAT ARTIŞLARINA İLİŞKİN DENETİMLERİMİZ DEVAM EDİYOR

İl Müdürü Adem Özcan, devam eden haksız fiyat artışı denetimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

05 Şubat 2021

HAKSIZ FİYAT ARTIŞLARINA İLİŞKİN DENETİMLERİMİZ DEVAM EDİYOR
 

Karaman Ticaret İl Müdürü Adem Özcan, devam eden haksız fiyat artışı denetimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. İl Müdürü Adem Özcan, Ticaret Bakanlığımız tarafından 81 ilde başlatılan fahiş fiyat artışlarına yönelik başlatılan denetimlerin yoğunlaşarak ilimizde de market, pazar yeri ve toptancı halinde aralıksız olarak devam ettiğini belirtti.
 
Adem Özcan,  dünyayı tehdit eden Koronavirüs ‘ün ülkemizde de görülmesiyle birlikte maske, eldiven, dezenfektan ve koruyucu malzemeler ile ilgili ilimizde yapılan haksız fiyat artışlarına ilişkin denetimlerin şuan için başta gıda ve temel ihtiyaç maddelerine yönelik olarak il müdürlüğünce yürütüldüğünü dile getirdi.
 
İl Müdürlüğüne ulaşan başvurular ile resen yapılan çalışmalar neticesinde serbest piyasa ekonomisine zarar vermeden gıda ve temel ihtiyaç ürünlerinde arz-talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışlarının tespiti amacıyla yapılan denetimler sonucunda elde edilen verilerin Ticaret Bakanlığına iletildiğini belirten İl Müdürü Özcan, haksız fiyat artışında bulunduğu tespit edilenler hakkında 10 bin 911 liradan 100 bin 910 liraya kadar idari para cezası yaptırımı uygulanmaktadır dedi.