İLİMİZ KOOPERATİFLERİ BÖLGESEL KOOPERATİFLER ZİRVESİNE KATILIM SAĞLADI

21 Haziran 2021


İLİMİZ KOOPERATİFLERİ BÖLGESEL KOOPERATİFLER ZİRVESİNE KATILIM SAĞLADI


Bakanlığımız tarafından her yıl Ankara da 81 ilin katılımıyla düzenlenen Türkiye Kooperatifler Fuarının bu yıl Bölgesel Kooperatifler Zirvesi adı altında Adana ilinde 16-18 Haziran 2021 tarihlerinde Adana TÜYAP Fuar ve Kongre Alanında ziyaretçileri ile buluşması kararlaştırılmıştır.  Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Sezai Uçarmak ve Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Sayın Necmettin Erkan'ın açılışını gerçekleştirdiği bölgesel zirveye 12 İlimizden 95 kooperatifin temsilcisi ve üyeleri katılım sağladı.

Zirvede, 95 kooperatifin yanı sıra kooperatifçilikle ilgili kamu kurum ve kuruluşları, kooperatifçiliğe destek sağlayan bankalar, perakende sektörünün temsilcileri ve e-ticaret firmalarının da yer aldı. Bakanlığımızca, zirve kapsamında kooperatiflerin perakende sektörünün temsilcileriyle, e-ticaret temsilcileri ve yurt içinden gelen alım heyetleriyle birebir görüşmeleri sağlandı.

İlimizi temsilen zirveye İl Müdürlüğümüze bağlı; S.S. Obruk Süt Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, S.S. Karaman Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, S.S. Gala Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ve S.S Göktepe Doğal Ürünler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi olmak üzere 4 kooperatifimizin ortakları tarafından üretilen başta, Coğrafi işaret almış Divle Obruk peyniri olmak üzere, erişte, meyve kuruları, reçel ürünleri, acı soslar, koyun yoğurdu, tahin, ceviz, menengiç, nane, sumak, ıhlamur kurusu, çocuk ve büyük kostümleri, çocuk yelekleri, pike takımları yastık kılıfları gibi kooperatif ortaklarının üretmiş oldukları doğal ve yöresel ürünlerin tanıtım ve satışı gerçekleştirilmiştir.

Zirveye katılan kooperatiflerimizin yönetim kurulu başkanları Erdoğan Sağkaya, Ayşegül Özeren, Zülfiye Topal ve Devrim Doğan, Ticaret İl Müdürü Adem Özcan ile birlikte zirvede yer alan stantları gezerek kooperatifçilik alanında iyi uygulama örneği olmuş kooperatif temsilcileri, perakende sektörünün temsilcileriyle, e-ticaret temsilcileri ve yurt içinden gelen alım heyetleriyle görüşmelerde bulundular.

Yoğun ilgi gören stantlarımızı ziyaret eden Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Sezai Uçarmak ve Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Sayın Necmettin ERKAN, kooperatiflerimizi yapmış oldukları başarılı çalışmalardan dolayı kutlayarak memnuniyetlerini dile getirmişlerdir.

Zirve ile ilgili değerlendirmede bulunan İl Müdürü Adem Özcan,  zirvede yer alan kooperatiflerimizin İlimizin tanıtımına katkıda bulunulduğu belirterek kooperatiflerimiz, bu organizasyonla yeni pazar imkânlarına ulaşarak ürettikleri yöresel ve doğal ürünler ile İlimiz ekonomisine katma değer oluşturacaklardır dedi.