İLİMİZDE AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

21 Eylül 2021

İLİMİZDE AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Bu yıl 13-19 Eylül 2021 tarihleri arasında kutlanan 34. Ahilik Haftası kutlamaları, İl Kutlama Komitesi’nin aldığı karar doğrultusunda tüm dünyayı ve ülkemizi etkileyen Covid-19 salgını nedeniyle kısıtlı katılım ve pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirildi.

Ticaret İl Müdürü Adem Özcan ve Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal ve beraberindeki heyetin İlimiz Valisi Sayın Mehmet Alpaslan Işık ‘ı ziyareti ile başlayan kutlama programında İl Müdürü Adem Özcan, Vali Mehmet Alpaslan Işık ‘a kutlamalar programı çerçevesinde ilimizde bu yıl gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgiler verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Işık, güzel ahlâk, doğruluk, kardeşlik, yardımseverlik ve dayanışma gibi güzel meziyetlerin birleştiği sosyo - ekonomik düzeni ihtiva eden ahilik haftası nedeniyle tüm esnaflarımızın Ahilik Haftalarını kutluyor, helal kazancın nasip olduğu hayırlı, bol ve bereketli kazançlar temenni ediyorum dedi. Daha sonra Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ‘ya ziyarette bulunuldu. Bu ziyarette KESOB Başkanı Bayram Uysal ’ın kutlama programına ilişkin bilgilendirme yapmasından sonra kutlama programın gerçekleştirileceği esnaf ve sanatkârlar odaları birliği binasına geçildi.  

Kutlama programında bir konuşma yapan İl Müdürü Özcan, Ahilik kültürünün, ülkemizin birlik ve beraberliğinde, sosyal ve kültürel yapısında önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, “hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir, akıl ve ahlak ile çalışıp bize geçen bizdendir” düsturunun da bu ekonomik, kültürel, dini ve ahlaki kültürü içinde barındıran ahilik teşkilatlanmasının özünü yansıttığını belirtti. Bugünde aynı bilinç ve ahlakla örgütlenip çalışmalarına devam eden esnaf ve sanatkârların ülkemizin mihenk taşı olduğunu belirten Özcan, tüm esnaf ve sanatkârlarımıza çalışmalarında ve ticaretlerinde muvaffakiyetler diledi. Kutlama programı yapılan konuşmalar ile ilin ahisi, ilin kalfası ve ilin çırağı için düzenlenen şed kuşatma ve ahilik kaftanı giydirme törenleri ile devam etti. İl kutlama komitesince mesleklerinde edindikleri başarılar, öğrenme kabiliyetleri ve meslek mensupları ile uyumları gibi kriterler göz önünde bulundurularak seçilen ilin ahisi, ilin kalfası ve ilin çırağı ise şu isimler oldu;

 

  • Unutulmaya Yüz Tutmuş Meslekler Arasında Demircilik Mesleği ile İlin Ahisi; Baki AKKOÇ
  •  Mobilyacılık Mesleği ile İlin Kalfası; Hakan Kazım POLAT
  • Oto Kaportacılık Mesleği ile İlin Çırağı; Hasan KÜÇÜKNACAK