KOOP – DES PROGRAMI KAPSAMINDA İLK PROJE BAŞVURUSU ALINDI

31 Ağustos 2020

KOOP – DES PROGRAMI KAPSAMINDA İLK PROJE BAŞVURUSU ALINDI
 

Kooperatif ve üst kuruluşlarının üretim ve istihdama katkısı olacak yatırım projelerinin desteklenmesi, faaliyetlerinde etkinlik ve verimliliğin sağlanması, teknoloji ve yeni üretim tekniklerinden yararlanmalarına katkıda bulunulması ve bireysel tasarrufların uygun kooperatif girişimcilik modelleri ile ekonomiye kazandırılması amacıyla Bakanlığımızca Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) hazırlanmış olup İl Müdürlüğümüzce gerekli bilgilendirmeler kadın kooperatifi bünyesinde faaliyet gösteren kadın girişimcilerimize duyurulmuştu. 

Söz konusu program kapsamında ilk olarak S.S. Karaman Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından hazırlanan Makine/Ekipman hibe desteğine ilişkin proje başvuru dosyası, Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Özeren tarafından Ticaret İl Müdürü Adem Özcan’ a teslim edildi.

İl Müdürü Adem Özcan, hibe desteğine konu olan projenin kadın emeğini öncelemesinden dolayı daha da değerli olduğunu belirterek, bu projenin “Güçlü Kadın - Güçlü Ekonomi - Güçlü Karaman”  vizyonuna katkıda bulunacağı için de proje hazırlayıcılarına teşekkür etti. Özcan, söz konusu projenin ilimize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Özeren ise kooperatifin kuruluşundan projenin teslim edilmesi aşamasına kadar olan süreçte desteklerini esirgemeyen Ticaret İl Müdürü Adem Özcan’a ve Müdürlük personeline teşekkür etti. Özeren, Karamanlı kadınlara iyi örnek bir çalışma modeli ile umut olacaklarını ayrıca bu sürecin kelebek etkisi ile kadın ekonomisi harekatına dönüşerek ilimizdeki kadın girişimci potansiyelinin açığa çıkarılmasında önemli etkileri olacağına inandığını ifade etti.

Ziyaret, günün anısına çekilen fotoğraf ile son buldu.